Autopech.NET

Autopech tarieven vergelijken voor pechhulp

Meer over Autopech

Autopech cijfers Nederland

Autopech markt
In Nederland komen we naar schatting uit op zo’n 4.500.000 autopechhulp lidmaatschappen uit wanneer je leden van alle aanbieders bij elkaar optelt.
Dit is een fors aantal waar steeds meer bedrijven een graantje uit mee proberen te pikken. Wat voor de consument een positieve ontwikkeling is omdat bedrijven gedwongen zijn een scherper aanbod te doen een beter kwaliteit en service bij pechhulp. Als gevolg hiervan zijn de tarieven scherper geworden en zijn de pakketten steeds meer maatwerk geworden waarin door de consument uit aparte modules keuzes gemaakt kunnen worden, zoals wel/geen vervangend vervoer, pechhulp voor verschillende vervoersmiddelen, pechhulp in heel Europa etc. Er is dus voor de pechhulp verleners meer nodig om de concurrentiestrijd te kunnen winnen. Het is niet meer zo dat men automatisch bij de ANWB wegenwacht hoeft aan te kloppen voor hulp bij autopech. Al is de ANWB nog steeds de grootste speler op de markt wanneer je uitsluitend naar Nederland kijkt. Wereldwijd is Mondial Assistance de grootste hulpverlener, maar dit gaat dan niet alleen om hulp bij Autopech.

Oorzaken Autopech
Gemiddeld krijgt elk jaar een kwart van de Nederlanders te maken met autopech. Dit zijn dus ongeveer 1.200.000 pech gevallen per jaar. Flinke aantallen dus. Er zijn verschillende oorzaken die leiden tot autopech. Hieronder de meest voorkomende gevallen op een rijtje:

  • 20% Niet werkende startmotoren:
  • 17% Lege accu’s:
  • 9% Lekke banden:
  • 8% Defecte motoren:
  • 4% Achtergelaten sleutels:
  • 32% Overige mankementen:
Pechhulp, je weet maar nooit wanneer je het nodig hebt!

Pechhulp, je weet maar nooit wanneer je het nodig hebt!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aanbieders autopechhulp

Centraal beheer
anwb wegenwacht logo
allianz global assisctance autopech
route mobiel
blij dat ik rij

Recente reacties